Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Sociální pracovnice z Nemocnice Louny Jana Hendrychová oceněna v soutěži Pečovatelka roku 2017

9.11.2017

Velkého úspěchu dosáhla Bc. Jana Hendrychová z oddělení sociálních lůžek Nemocnice Louny, která patří do skupiny AGEL. Byla oceněna v soutěži Národní cena sociálních služeb Pečovatelka roku 2017 a navíc jako jediná z oceněných ve všech kategoriích obdržela Cenu veřejnosti. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání všech ocenění se uskutečnilo v úterý 7. listopadu 2017 za osobní účasti patronky akce herečky Hany Maciuchové na Novoměstské radnici v Praze.

Již pátý ročník celostátní soutěže Pečovatelka roku organizovala Diakonie ČCE a Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.  Cílem akce je podpořit pracovnice a pracovníky, jejichž každodenním úkolem je pečovat o druhé a pomáhat potřebným. Bc. Jana Hendrychová z oddělení sociálních lůžek Nemocnice Louny chtěla pomáhat lidem již od dětství. „Práce sociální pracovnice u mne zvítězila pro svou pestrost a široký záběr. Jsem přesvědčená, že sociální práce nemůže být stereotypní. Kdo může říci, že se těší každý den do práce?“ sdělila Bc. Jana Hendrychová.

Oddělení sociálních lůžek, kde Jana Hendrychová působí, poskytuje registrovanou sociální službu v Nemocnici Louny. Jedná se o pobytovou sociální službu určenou osobám, u kterých skončila indikace k další zdravotní hospitalizaci, ale jejich potřeby pro pobyt v domácím prostředí nejsou dostatečně zabezpečeny. „Snažíme se o to, aby poskytování služeb bylo pouze dočasné, a společně hledáme řešení, která budou vzhledem ke zdravotnímu stavu, schopnostem i možnostem klienta ta nejvhodnější,“ uvedla Bc. Jana Hendrychová s tím, že klientům je poskytována podpora především při zajištění stravy, zvládání běžných úkonů péče a rozvíjení dovedností v oblasti sebeobsluhy. Kapacita lounské sociální služby je 45 uživatelů.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: