Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Klienti Sociálních lůžek v Nemocnici Louny o vánoční atmosféru nepřijdou

15.12.2017

Vánoční atmosféra, zpívání koled a tvoření vánoční výzdoby není v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v lounské nemocnici, kde klienti zdejší sociální služby vyrábějí vánoční ozdoby, vychutnávají si koledy na adventních koncertech a těší se i na tradiční štědrovečerní večeři.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše klienty velmi významné a oblíbené, byť už zdaleka nejsou dětmi. Přestože jsme tedy ještě před pár dny na oddělení malovali, klienty jsme nepřipravili o mikulášskou nadílku, tvorbu vánočních dekorací ani adventní koncertování,“ vysvětluje Alena Kladivová, aktivizační pracovník Nemocnice Louny.

Prostory sociální služby Nemocnice Louny proto zdobí nazdobený živý stromeček a na všechny, kteří zde stráví předvánoční čas, čekají i koledy a štědrovečerní večeře. Nemocnice navíc dlouhodobě spolupracuje s lounskou Základní uměleckou školou, která zde i v tomto předvánočním čase vystavuje výtvarné práce svých žáků. 

Koledy v letošním roce klientům už přednesli lounští skauti, kteří přišli s kytarou v tomto týdnu. V dalších dnech pak za klienty zavítá nevidomá zpěvačka Blanka Janečková, která zahraje a zazpívá na přání klientů, a letos poprvé se nemocnice zapojila také do projektu „Česko zpívá koledy“.

Ty, kteří nebudou moci trávit v kruhu rodiny ani Štědrý den, navíc čeká i tradiční večeře s rybou a bramborovým salátem. Celkově letos zůstane na oddělení Sociálních lůžek na Štědrý den zhruba 38 klientů, kteří i tak mohou společně se svou rodinou na našem oddělení strávit celý Štědrý den i večer.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem klientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání,“ říká Alena Kladivová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: