Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Nemocnice Louny se angažuje v lokálním dění

1.2.2018

Zbrusu nová socha prvního československého prezidenta T. G. Masaryka bude již brzy odhalena před lounskou Základní školou J. A. Komenského. Znovuobnovená socha zde přibude v rámci oslav 100. výročí vzniku Československé republiky, a to díky aktivitě místních společností a osobností. Jednou z nich je i Nemocnice Louny, člen skupiny AGEL, která na znovuobnovení sochy přispěla městu částkou 15 tisíc korun.

„Naše nemocnice je součástí města a dění v něm. I jeho podoba nám rozhodně není lhostejná. Naopak, jsme velmi rádi, že jsme byli osloveni vedením města Louny, mohli se zapojit do tak smysluplného projektu a podpořit znovuobnovení sochy, která bude cennou památkou i ozdobou prostranství před základní školou,“ říká Ing. Pavel Fojtík, předseda představenstva Nemocnice Louny s tím, že nová socha se objeví na původním místě po více než 70 letech.

Ojedinělou sochu, která připomíná první kroky prezidenta Masaryka po návratu do vlasti v prosinci 1918, zhotovuje již nyní nejstarší kamenická a sochařská škola v Čechách, Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích, a to podle původního návrhu akademického sochaře Otakara Švece. Stát pak bude bronzová socha rovněž na svém původním místě – před Základní školou J. A. Komenského na ulici Pražská v Lounech.

Vedení města Louny již poděkovalo Nemocnici Louny i dalším dárcům za finanční podporu. Na novoročním setkání podnikatelů s vedením města si pak zástupci Nemocnice Louny převzali také děkovný pamětní list. Mimo to bude informace o daru uvedena i na dokladu, který bude spolu s dalšími dokumenty uložen do podstavce památníku pro další generace.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: