Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Nové oxygenerátory nakoupila pro pacienty Nemocnice Louny

31.1.2019

Pacienti z Lounska a okolí s dýchacími problémy mají k dispozici deset nových oxygenerátorů za 200 tisíc korun, které pořídila Nemocnice Louny, člen skupiny AGEL. Rovných 100 tisíc korun přispělo na nákup město Louny.

Desítka nových přístrojů pomáhá od ledna pacientům s dýchacími obtížemi na lůžkách následné péče v Nemocnici Louny. Oxygenerátory, tedy koncentrátory kyslíku, generují kyslík s čistotou 92 procent za použití okolního vzduchu, v němž se kyslík vyskytuje v obvyklém 21procentním poměru.

„Díky novým přístrojům jsme mohli vyřadit starý rozvod kyslíku na oddělení, který byl již v havarijním stavu. Nové přístroje nám přinášejí výrazné snížení nákladů a zároveň zvyšují komfort pacienta. Jsou mobilní, při jejich váze 14 kilogramů je můžeme přivést do jakéhokoliv pokoje, k jakémukoliv z 85 lůžek na oddělení,“ řekl Ing. Pavel Fojtík, MBA, předseda představenstva Nemocnice Louny a.s.

Polovinu částky na nákup přístrojů získala nemocnice z rozpočtu města Louny. Zastupitelé rozhodli, že přispějí na nákup přístrojů částkou 100 tisíc korun. „Je to odrazem výborné spolupráce s městem Louny a s její politickou reprezentací,“ ocenil příspěvek Ing. Pavel Fojtík, MBA.

Podle starosty města Mgr. Pavla Jandy je zdravotnictví pro město jednou z klíčových oblastí. „Město Louny dlouhodobě podporuje nemocnice ve svém okolí, včetně té naší lounské. Jsme rádi, že stotisícový příspěvek byl využit na konkrétní technické vybavení, v tomto případě na nové oxygenerátory, které budou pomáhat lidem nejen z našeho města,“ řekl starosta města Mgr. Pavel Janda.

Nemocnice Louny investovala v roce 2018 více než čtyři milióny korun do obnovy a nového vybavení. „Provedli jsme výměnu oken a povrchů na rehabilitaci a na radiodiagnostickém oddělení, zakoupili jsme terapeutický laser, nový vůz na svoz odpadu, automatický vyvíječ oxidu chloričitého, stoly na Vojtovu metodu a mnoho dalšího vybavení pro naše pacienty i zaměstnance. Jsme rádi, že se nám daří nemocnici postupně modernizovat a rozvíjet,“ doplnil Ing. Pavel Fojtík, MBA.

Nemocnice Louny, člen skupiny AGEL, je soukromé zdravotnické zařízení, které poskytuje péči na lůžkách následné péče, sociálních lůžkách a na pracovištích rehabilitace a na radiodiagnostickém oddělení, ambulanci algeziologie a dalších. Nemocnice Louny poskytuje péči především obyvatelům spádové oblasti Lounska a přilehlých regionů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: