Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

AGEL vloni hospodařil se ziskem 612 miliónů korun

7.7.2017

Skupina AGEL, která je nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, dosáhla v roce 2016 konsolidovaného zisku 612 miliónů korun.

„Výše hospodářského výsledku odpovídá našim plánům a je v souladu s našimi investičními aktivitami v minulém roce,“ komentoval hospodářský výsledek předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši.

V České republice získala v roce 2016 společnost AGEL a.s. tři nová zdravotnická zařízení – Jesenickou nemocnici a. s., Nemocnici Louny a. s. a Hornickou polikliniku s. r. o. v Ostravě̌.

V roce 2016 AGEL významně expandoval také na Slovensku, kde získal do svého vlastnictví pět zdravotnických zařízení, kterými jsou Nemocnica Košice-Šaca a. s. - 1. súkromná nemocnica, NEMOCNICA Handlová - 2. súkromná nemocnica, s. r. o., NEMOCNICA Bánovce – 3. súkromná nemocnica, s. r. o., A- KLINIK Bratislava s.r.o a SILICEA s. r. o.

„Koupě nemocnice v Lounech byla pro naši skupinu symbolická, protože jde o první lůžkové zdravotnické zařízení mimo území Moravy, kde dosud převážně působíme. Jedná se o začátek realizace našeho dlouhodobě plánovaného záměru v oblasti akvizičních aktivit. Máme zájem působit v dalších místech celé České republiky a dále se rozvíjet i na Slovensku,“ naznačil další plány skupiny AGEL Milan Leckéši.

Skupina AGEL významně investuje ve společnostech, které do své péče získala. V loňském roce to bylo celkem 425 miliónů korun, přičemž mezi největší investice patří vybudování nového pavilonu magnetické rezonance v Nemocnici Přerov za 42 miliónů korun, modernizace přístrojového vybavení Jesenické nemocnice v hodnotě 30 miliónů korun či přebudování endoskopického pracoviště Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice v Ostravě za 17 miliónů korun.

Vloni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL v České a Slovenské republice ambulantně ošetřeno téměř 2,5 miliónu osob, hospitalizováno zhruba 170 tisíc pacientů a narodilo se zde přes 10 tisíc dětí.

V České republice v současné době AGEL provozuje 11 nemocnic, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí AGEL také na Slovensku, kde v současnosti provozuje osm nemocnic, specializovanou nemocnici AGEL Clinic v Bratislavě a další zařízení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: