Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Mikuláš s družinou dorazil i do Nemocnice Louny

7.12.2017

Klienti Nemocnice Louny, člena skupiny AGEL, o Mikulášskou nadílku nepřišli. Naopak, na zdejší oddělení sociálních lůžek dorazila již tradičně ve středu 6. prosince mikulášská družina s čerty a anděly z řad zaměstnanců, kteří rozdávali klientům balíčky s dobrotami, úsměvy i slova povzbuzení.

„Oslavy svátku svatého Mikuláše neodmyslitelně patří k předvánočnímu období a naši klienti se na ně těší podobně jako na Vánoce. Pokud tedy klienti nemohou tento svátek oslavit mimo nemocnici, přichází za nimi náš Mikuláš s doprovodem už tradičně přímo na naše oddělení,“ vysvětluje Bc. Jana Hendrychová, zdravotně sociální pracovník Nemocnice Louny.

Rolí Mikuláše, anděla i čerta se tradičně ujali sami zaměstnanci oddělení sociálních lůžek Nemocnice Louny, kteří postupně navštívili všech 45 klientů, kteří aktuálně využívají poskytovanou sociální službu. Na pokojích si s každým popovídali a samozřejmě rozdávali balíčky se sladkostmi, ovocem a drobnými dárečky, které pro své blízké připravili rodinní příslušníci.

 „Klienti reagovali na tuto akci velice pozitivně a opravdu všude panovala skvělá atmosféra. Moc nás těší, že jsme mohli návštěvu Mikuláše pro naše klienty zorganizovat a potěšit je nejen drobnou výslužkou, ale i příjemnou společností,“ hodnotí Alena Kladivová, aktivizační pracovník Nemocnice Louny a dodává, že Mikulášskou nadílkou adventní program pro klienty oddělení sociálních lůžek zdaleka nekončí. A to i přesto, že na oddělení aktuálně končí malířské a lakýrnické práce.

„Přestože na oddělení ještě finišujeme s úklidem, o předvánoční atmosféru naše klienty určitě nepřipravíme. Kromě návštěvy Mikuláše pro ně máme v nejbližších týdnech připravenu návštěvu skautů, kteří zazpívají u kytar, vystoupení nevidomé zpěvačky Blanky Janečkové, zapojíme se do akce Česko zpívá koledy a chybět nebudou ani předvánoční tvůrčí dílny,“ uzavírá Alena Kladivová.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: