Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

O vánoční atmosféru klienti v Nemocnici AGEL Louny nepřijdou ani letos

14.12.2020

Letošní advent je kvůli koronaviru jiný, ale personál Nemocnice AGEL Louny se i přesto bude snažit, aby klientům sociální služby připravil ty nejkrásnější Vánoce. V nemocnici zůstanou i v období vánočních svátků zhruba čtyři desítky klientů sociální služby.

Nejen období adventu, ale vůbec celá vánoční atmosféra se v porovnání s předchozími léty liší. „Mikuláš se svou družinou však naše klienty navštívil i v letošním roce. Každý klient byl obdarován malou sladkou pozorností a zájemci se mohli s Mikulášem a jeho doprovodem i vyfotit.  Fotografie byla následně zájemcům předána,“ vzpomíná na počátek adventního období Bc. Jana Hendrychová, sociální pracovnice Nemocnice AGEL Louny.  Jak dodala, každoroční dětská vystoupení a bohužel ani tradiční vystoupení lounských skautů se letos kvůli nutným epidemiologickým opatřením neuskuteční. Předvánoční atmosféru se pokusí klientům vynahradit samotný personál.

„Adventní čas bude probíhat v duchu společného poslechu vánočních písní, voňavého čaje a kávy a samozřejmě sledováním pohádkových příběhů. Věříme, že i tak prožijeme předvánoční období v příjemné pohodě, atmosféra bude sváteční a svátky si užijeme. Vánoční stromeček tento rok naší nemocnici darovaly Lesy ČR v rámci projektu Stromky do nemocnic, za což jim patří velký dík,“ pokračuje dále Bc. Jana Hendrychová. Podle ní se klienti sejdou u společného zdobení stromečku a jeho slavnostního rozsvícení. Klienti i personál nemocnice si připomenou vánoční zvyky a společně zavzpomínají na to, jak zažívali atmosféru Vánoc ve svém dětství.

„Na Štědrý den využije sociálních služeb zhruba 40 klientů. V současné době máme 36 klientů, ale dá se předpokládat, že ještě v průběhu prosince se oddělení naplní,“ doplňuje Bc. Jana Hendrychová. Jak dále upřesňuje, také letos připraví nemocnice pro klienty bohaté štědrovečerní menu. Na snídani si budou moci pochutnat na vánoční štole a ovoci. K obědu bude krůtí roláda s bylinkami s dušenou rýží a na večeři bude smažené rybí filé a chybět nemůže ani tradiční bramborový salát.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: