Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Příprava očkovacího centra v Nemocnici AGEL Louny

3.2.2021

Město Louny ve spolupráci s Nemocnicí AGEL Louny připravuje, v souladu se Strategií očkování proti covid-19 v Ústeckém kraji, očkovací centrum, které bude provozováno v prostorách nemocnice v Rybalkově ulici.


Tisková zpráva Města Louny: Ve středu 27. ledna 2021 proběhlo jednání zástupců města Louny a společnosti Nemocnice AGEL Louny, a.s. Tohoto konstruktivního jednání se zúčastnili starosta města Mgr. Pavel Janda, místostarosta Mgr. et Bc. Milan Rychtařík, předsedkyně představenstva lounské nemocnice Ing. Zuzana Bartošová a MUDr. Karel Horáček, lékař vznikajícího očkovacího centra.

Na tomto společném jednání byla potvrzena spolupráce mezi městem Louny a Nemocnicí AGEL Louny na zřízení a provozu očkovacího centra v Lounech. Zahájení očkování pro veřejnost je v tomto centru plánováno začátkem března 2021. Do té doby dojde k oočkování personálu nemocnice a části praktických lékařů.
 
Nemocnice AGEL Louny zajistí prostory pro očkovací centrum (bývalý příjem léčebny dlouhodobě nemocných), vč. potřebného zdravotnického materiálu a technického zabezpečení. Město Louny bylo nápomocno při hledání zdravotnického personálu, který bude očkování zajišťovat a dále z řad svých zaměstnanců vyčlení personál potřebný pro administrativu.  Zároveň město připravuje informativní webové stránky k provozu očkovacího centra, které budou provozovány na adrese: www.ockovanilouny.cz
 
„V původním seznamu očkovacích center Louny vůbec nefigurovaly. Proto bych chtěl poděkovat všem, kteří pomohli doplnit naše město na seznam očkovacích center. Máme připravené prostory i personál a ve chvíli, kdy dostaneme vakcíny, můžeme začít očkovat seniory a zdravotníky.  Očkovací centrum v Nemocnici AGEL Louny a.s. by mělo být k dispozici pro občany města i okolních obcí. Věřím, že relativně snadná dostupnost v nejbližším městě bude cestou k největší proočkovanosti populace,“ uvedl Mgr. Pavel Janda, starosta města.

„Jsem velice potěšen, že se nám podařilo zajistit otevření očkovacího centra v sídelním městě okresu  Louny a  naši obyvatelé tak nebudou muset za očkováním jezdit do okolních měst,“ uvedl Mgr. et Bc. Milan Rychtařík, místostarosta města a předseda výboru pro zdravotnictví zastupitelstva Ústeckého kraje,  a dodal, „díky spolupráci města, kraje a soukromého sektoru jsme zvládli nelehký úkol.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: