Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 415 242 400

O nemocnici

Nemocnice AGEL Louny modernizuje radiodiagnostické oddělení a díky pětimilionové investici nově nabídne nejvyšší dostupný standard

11.7.2023

Pět milionů korun je cena nového RTG přístroje, kterým je aktuálně instalován na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice AGEL Louny. Nemocnice se rozhodla pro obnovu staršího přístroje s nepřímou digitalizací za nový přístroj, který je již plně digitalizován. Investice, na které se částkou 200 tisíc korun bude podílet i město Louny, přinese významné zlepšení v kvalitě a dostupnosti zdravotní péče pro obyvatele města Louny i okolních regionů.

„Nový přístroj bude v provozu od srpna, prozatím probíhá úprava snímkovny a následovat bude jeho instalace. Už během prázdnin se tak první pacienti dočkají kvalitnějších rentgenových snímků a počítáme i se zkrácením čekacích dob na vyšetření,“ prozrazuje MUDr. Jan Kraner, vedoucí lékař radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Louny, s tím, že tento nový přístroj přinese výhody nejen pro jednotlivá oddělení Nemocnice AGEL Louny, ale také pro všechny soukromé ambulance, které jsou přímo připojeny k Picture Archiving and Communication System (PACS) a mohou na základě smlouvy o spolupráci pracovat se snímky online okamžitě po provedeném vyšetření a získávat přístup i k archivním snímkům.

Hlavními výhodami nového plně digitalizovaného přístroje, který představuje důležitý krok k zajištění nejmodernější a kvalitní zdravotní péče pro pacienty z Loun a okolních regionů, je přitom zejména kvalita zobrazení a plně automatická obsluha. „Nové zařízení disponuje lepšími zobrazovacími parametry, takže umožňuje snazší a přesnější diagnostiku,“ komentuje MUDr. Kraner s tím, že přístroj nepochybně přinese výhody pro pacienty, lékaře i zdravotnický personál.

Nový přístroj je náhradou za jedno ze dvou starších zařízení s nepřímou digitalizací, přičemž obnovu druhého by nemocnice ráda realizovala příští rok. Tato postupná obměna zařízení zajistí kontinuitu poskytované zdravotní péče a zároveň nabídne nejmodernější diagnostický zobrazovací standard. Radiodiagnostické oddělení Nemocnice AGEL Louny poskytuje své služby nejen obyvatelům města Louny, ale také obyvatelům z regionů Žatec a Podbořansko, pro které bude radiodiagnostika nově dostupnější.

„Moderní zdravotní péči v Lounech podporujeme, proto považujeme za důležité přispět nemocnici na realizaci investice do nového rentgenu, a to částkou 200 tisíc korun. Věříme, že tento krok ocení nejen obyvatelé samotných Loun, ale i všichni další pacienti, kteří zdejší péči využívají,“ říká Mgr. et Bc. Milan Rychtařík, starosta města Louny.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: